Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

donderdag 6 november 2014

Ban2.......

Notus-Me Bojangles "Ban2"
01-08-2007 - 04-11-2014
Deze “mooie jongen” is niet meer…. Hij was niet alleen mooi vanwege zijn uiterlijk, maar zeker ook vanwege zijn karakter.

Dinsdagavond kregen wij deze jobstijding te horen. Léon en Mâry zaten nog op de boot naar Texel (wat een afschuwelijke thuisreis moet dat zijn geweest voor hun….) Ze waren met BAN2 naar Utrecht geweest voor een kijkoperatie.

Ban2 was al een tijdje niet in orde, wilde niet/nauwelijks eten en viel geleidelijk aan af. Hij woog dinsdag nog maar 49 kg…..  In eerste instantie werd er gedacht aan een ontsteking, maar medicatie gaf geen verbetering. Daarom besloten Léon en Mâry het “hogerop” te zoeken, op de vaste wal.

Omdat een bloedonderzoek ook geen uitsluitsel gaf, werd in Utrecht besloten tot een kijkoperatie om te zien wat er nu precies aan de hand was met zijn maag. Wat ze toen zagen was niet leuk…. Een maagtumor bleek de grote boosdoener te zijn. Na wijs beraad werd toen besloten om Ban2 niet meer wakker te laten worden, hij is onder narcose ingeslapen. Een moedig, maar ook een afschuwelijk moeilijk, besluit. En naar onze mening ook de enige juiste. Maar wat een verdriet….


Mijn gedachten gaan weer terug naar “de pup met het rode bandje”, de vrolijke jongen uit ons B-nest van ZABRI en DIBBES. Hij leek geboren te zijn voor plezier-maken. Toen de namen verdeeld moesten worden, wist ik één ding heel zeker: hij moest de naam BOJANGLES krijgen, want hij zou vast dansend door het leven gaan.
Waarom mocht die “dans” niet nog wat langer duren….? We weten heus wel dat niet iedere Leo zo oud wordt als Zabri nu is, maar 7 jaar vinden we toch wel te jong. Helaas, het is niet anders….

Wij wensen Léon, Mâry en Joël heel veel sterkte met het verlies van hun lieve en trouwe reus, en willen hun bedanken voor de liefde, de zorg en de warmte waarmee ze Ban2 hebben omringd. Hij heeft mooie jaren bij hun gehad. Die herinnering zal blijven…



3 opmerkingen:

Mâry zei

Hoi Jenni en Henk,

Het is echt leeg in huis zonder Ban2. Wat een verdriet.... Het was ook zo'n leuke lieve hond.
Dat is wel het naarste, opstaan en geen Ban2 meer die blij is dat je wakker bent.

Maar we hebben de goede beslissing genomen, hij had pijn. De dierenarts in Utrecht vertelde dat, als Ban2 eten rook, zijn maag sappen ging aanmaken en dat dit al pijn deed. Daarom wilde hij niet meer eten.

Jammer dat dat nu al was, we hadden 'em zo graag nog langer bij ons gehad, een geweldige hond! Uiteindelijk onthouden we toch de leuke dingen :)

Groetjes,
Léon en Mâry

Hettie zei

Oh wat een vreselijk nieuws. Helaas krijgen wij ook met de mindere kanten van het fokken te maken.

annemie zei

Wat verschrikkelijk weer, en nog zo jong.
En wat was Ban2 een prachtige Leonberger.
Heel veel sterkte toegewenst Leon, Mary, en Joel