Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

zaterdag 27 april 2013

Clubmatch Hardenberg...

 De laatste tijd zijn we met onze honden niet zo actief in de showwereld, maar een clubmatch van de plaatselijke Kynologen-vereniging is altijd leuk om naar toe te gaan, alleen al vanwege de gezelligheid en de kleinschaligheid.  Omdat Henk alleen zou gaan (ik moest werken) hadden we alleen CAILIN ingeschreven. Voor Cailin was het ook alweer een klein half jaartje geleden dat ze zich moest presenteren op de showvloer, en dat heeft Henk dan ook geweten…. Cailin zag deze clubmatch als “een dagje uit”, en gedroeg zich daar ook naar. Vrolijk, en genietend van alle aandacht, onderging ze de keuring van mw. Onstenk-Schenk gewillig. “Staan”, “betasten” en “gebit tonen” deed ze keurig, dat was ze nog niet verleerd. Mw. Onstenk was zeer lovend over het type, maar zij vond de snuit van Cailin wat te kort in verhouding met haar brede schedel. En Cailin was te dik…. Eerlijk is eerlijk, daar had ze wél een punt. Ook wij hadden dit al geconstateerd en haar rantsoen inmiddels wat terug geschroefd. Daarbij heeft ze ook nog zo’n dikke vacht, wat haar extra “breed” maakt.

En toen mocht Cailin haar gangwerk laten zien…. Op de foto is te zien dat Henk nauwelijks zijn lachen kan inhouden, want Cailin gedroeg zich vervolgens als een stuiterbal. Een Kangaroe zou jaloers worden op de sprongen die ze maakte. “Hup, baas, we gaan nu lol trappen”, moet ze gedacht hebben. Ze kan héél mooi lopen, maar vandaag dus niet….

Conclusie van de keurmeester: als ze wat slanker zou worden, en wat meer gecontroleerd in haar gangwerk, dan was het een U-hond, maar vandaag werd het een ZG.

Dus werk aan de winkel!! Op dieet was ze al, maar het showlopen aan de lijn moet weer even stevig geoefend worden.

Tja, en die snuit….?  Wij houden niet zo van die lange neuzen. Over smaak valt niet te twisten, maar van ons mag die snuit zo blijven.


Met dank aan Priscilla Bax voor het maken van de foto's

1 opmerking:

't jonge Venebos zei

ha ha mooie snuit toch....en een heerlijk dagje zo te lezen, en Henk proficiat, knap werk!