Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

donderdag 20 november 2014

Texel.....

"Mijn Huisje" op Schelpenoord.
Begin juni belde Hetty met de vraag of ik ook weer zin had in een weekendje Texel, ergens tussen 24 oktober en 19 december. Zij en Roel hadden namelijk op een veiling, waarvan de opbrengst bestemd was voor een goed doel, een weekend arrangement gekocht op vakantie-bungalowpark "Schelpenoord": een 6-persoonshuisje met alle luxe erop en eraan, net buiten De Cocksdorp, en op 5 minuten loopafstand van het strand. En ik mocht een hond meenemen! 

Hetty wist dat ik gek ben op de zee (het enige wat ik hier mis in het oosten van het land) en toentertijd ook zo genoten had met ZABRI. Dan zeg je natuurlijk geen nee tegen zo’n aanbod, en gelijk mijn vrije weekenden in die periode doorgegeven. Uiteindelijk viel de keus op 14 tot 17 november. Een leuk vooruitzicht en ik verheugde mij natuurlijk ook op het weerzien met AHSRA en BAN2. Hoe anders kan het dan lopen…..

Daar is ie dan, de zee...
Maar toch vertrok ik vrijdag j.l. met goede zin naar Texel, en met TARU achterin de auto. Ik heb nog even getwijfeld tussen CAILIN en Taru, maar laatstgenoemde was dus de gelukkige. 
Ook voor haar een hele belevenis. En dan blijkt toch maar weer hoe makkelijk Taru zich aanpast aan nieuwe situaties. Ze genoot van de wandelingen op het strand, allerlei nieuwe geurtjes opsnuiven en vreemde dingen ontdekken. Spannend!! Ze vond de zee ook wel leuk, maar het krijgen van natte voeten vond ze al nat genoeg….


En wat is Texel enorm hond-vriendelijk ingesteld. In bijna elke horeca gelegenheid is de hond welkom. De drinkbakken staan vaak al klaar bij de ingang. In één restaurant kreeg ik na afloop een schaaltje pepermunt gepresenteerd, en daar lag ook een koekje op voor de hond!! Super, toch?

Regelmatig werd ik aangesproken met de vraag wat Taru nu voor een ras was, en daarbij werd ze dan stevig geknuffeld. Dat vond Taru weer helemaal TOP.

Tevens werd ik regelmatig getipt dat er in De Cocksdorp ook zo’n leuke lieve Leonberger in een winkel lag. Moest ik echt eens even naar toe gaan….. 
Ahsra heeft schijnbaar een onuitwisbare indruk achter gelaten bij veel mensen, en daar worden Roel en Hetty nog vaak mee geconfronteerd. Nog steeds komen er vakantiegangers de winkel binnen met de vraag: “Is de hond er niet?” Dat er nu weer een pup in de winkel rond loopt vinden ze dan ook wel leuk, maar ze kwamen toch eigenlijk voor Ashra….

Maar ook Ban2 is nog lang niet vergeten. Leon en Mâry hebben in hun huis een herinneringshoekje ingericht, met o.a. een mooie foto van hun maatje. En zelfs het schaapje, wat hij van ons meekreeg toen hij als pup naar Texel vertrok, heeft hier een ereplaatsje gekregen. Tot het laatst toe heeft Ban2 hier mee gespeeld. Op de rug van het knuffeltje zijn de tandafdrukken van hem nog goed te zien…..Hetty en Roel, namens Taru en mij heel erg bedankt dat jullie “het goede doel” aan ons hebben besteed. Wij hebben genoten!!

Geen opmerkingen: