Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

donderdag 2 april 2015

Herpes-enting....

Vanavond met CAILIN naar de DA geweest voor een Herpes-enting. De 2e dekking is alweer een week geleden....., wat gaat de tijd snel.
Natuurlijk moest er eerst geknuffeld worden,..... Die vervelende vena-puncties (bloedafname) ten behoeve van de Progesterontesten waren blijkbaar alweer vergeten en vergeven door Cailin.
Ik moest daarbij gelijk weer denken aan de aantekening op haar fokselectie-rapport (gedragstest):
"Ze vindt sommige dingen best wel spannend, maar probeert telkens met haar vrolijkheid de spanning te verbreken."
Dat is inderdaad Cailin ten voeten uit, en nu dus ook: eerst knuffelen met de DA voordat de spuit gezet gaat worden. En na afloop uiteraard iets lekkers scoren, want anders wordt de praktijkruimte niet verlaten. Onze DA kent gelukkig onze honden goed.....

We hebben maar weer gekozen voor de traditionele gang van zaken, want bij de eerste bloedtest maakte onze DA ons er op attent dat je de Herpes-enting ook al vóór de dekking kunt geven. Uit onderzoek is gebleken dat dit een positieve invloed heeft op de ei-sprong, en je dan grotere nesten kunt verwachten. Nou zitten wij, eerlijk gezegd, niet echt te wachten op een twaalf-ling, zoals bij het Duitse vriendinnetje van GERCO...., maar misschien een tip voor fokkers die regelmatig geconfronteerd worden met kleine nesten??

En nu maar weer 3 weken wachten voordat we voor een ECHO kunnen. Spannend!!

Geen opmerkingen: