Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

dinsdag 12 mei 2015

Zeven weken.....

We hebben vandaag een zogenaamde "pret-echo" laten maken, om te zien hoeveel pups CAILIN werkelijk draagt. Met een 4-weken echo zie je wel de nodige vruchtblaasjes, maar is het vaak moeilijk tellen en niet alle vruchtjes zijn even goed te zien.
Maar op een 7-weken echo zijn de skeletjes zichtbaar en wordt het tellen makkelijker...

We moesten daarvoor wel naar de "Vechtdal-kliniek", een grote dierenartspraktijk hier in Hardenberg. Onze eigen DA heeft een eenvoudig echo-apparaat, maar in bovenstaande kliniek is de apparatuur iets meer geavanceerder, en één van de DA's is daar blijkbaar ook erg goed in. Ze had bij het vorige nest, van TARU, het ook bij het goede eind.


Cailin schijnt momenteel zeker 7 pups te dragen, mogelijk 8. De pups waren erg levendig (vandaar die twijfel) maar ja, wat wil je met zo'n levendige moeder..... Wij moeten Cailin af en toe wel eens vermanend toespreken dat ze "een moeder in wording" is, en dat ze een beetje haar rust neemt. Die pups zullen wel denken: "In welk schip zijn wij toch beland....."

Het zal ons echt benieuwen hoe zij zich straks zal gedragen al kersverse moeder. Wordt ze dan misschien ook eens volwassen tussen haar oren?? Als ze naar haar moeder aardt, dan wel.
Ook bij Taru ging "het knopje om" toen ze haar 1e nestje kreeg. Je staat dan telkens weer verbaasd hoe zo'n onervaren teef precies weet wat ze dan doen moet. "Instinct" is een wonderlijk en onbegrijpelijk iets voor ons mensen....

De tepeltjes "groeien" ook, en ze heeft er 10....


Geen opmerkingen: