Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

zaterdag 28 november 2015

Afscheid van Dzjanga.....

Drie maanden na de dood van haar moeder hebben wij nu ook afscheid moeten nemen van onze DZJANGA

Dit afscheid kwam voor ons enigszins onverwachts, hoewel…. Wij hadden de laatste paar dagen al het gevoel dat Dzjanga niet helemaal lekker in haar vel stak. De uitbundigheid waarmee wij altijd door haar begroet werden, en haar gejoel wanneer zij meende dat het toch eens tijd werd voor een gevulde etensbak, dat hebben we de laatste dagen gemist. Dit gaf ons al het gevoel dat ze nu toch echt oud begon te worden… 

Oud was ze natuurlijk al met haar 10 jaar en 4 maanden, maar ze gedroeg zich daar nooit naar. Echter de afgelopen paar dagen was ze rustiger, tammer, begon ook wat ‘te pieren’ met het eten. Had minder interesse in haar omgeving en de andere honden. Kortom, het voelde niet goed.
De afgelopen nacht zijn Henk en ik bij toerbeurt bij haar gebleven, want we hadden gisteravond echt het idee dat ze er zo tussenuit zou piepen. Ze bleef het liefst liggen waar ze lag. 

Vanmorgen ben ik met haar bij de DA geweest, wilde toch weten wat er aan de hand was. Ik had zelf al gezien dat haar slijmvliezen in de bek zo bleek waren. Onze DA stelde vast dat Dzjanga shockerig was: hele snelle hartslag, kortademig, zeer bleke slijmvliezen, vocht in de buikholte, wankel lopen, apathisch. Dit alles leek te wijzen op een inwendige bloeding.
We hebben toen de beslissing genomen om haar in te laten slapen. Want een eventuele operatie zou ze hoogstwaarschijnlijk niet eens overleven.

Met het verlies van Dzjanga verliezen we ook een laatste stukje van ZABRI. Maar als ons 1e zelf gefokte teefje zal ze altijd een speciaal plekje in ons hart behouden. Graag hadden we met haar een nestje gefokt, maar daar dacht ze zelf anders over…. Ze liet het moederschap graag aan zich voorbij gaan. We noemden haar wel eens spottend onze ‘Dolle Mina’.
Dzjanga was een teef met een lief, volgzaam en zeer zacht karakter, en soms ook een tikkeltje neurotisch.  Het leiderschap, na de dood van haar moeder, boeide haar ook niet, ze gaf dat stokje graag door aan TARU.  Als zij haar natje en haar droogje maar op tijd kreeg, lekker kon liggen in haar warme mand en regelmatig geknuffeld werd, dan vond zij het leven goed. En een goed leven heeft ze gehad…

7 opmerkingen:

mari-anne zei

Missen doet zo zeer.... Veel sterkte Jenni & Henk!

Irma zei

jeetje Jenni en Henk, wat een verdriet en zo snel...Heel veel sterkte van ons!

Hettie zei

Verdrietig hoor. Maar gelukkig heeft ze een heel mooi leven gehad bij jullie en is ze toch dik 10 jaar geworden. Daar tekent iedere hondenliefhebber voor. Maar je kunt ze nooit missen. Ze horen zo bij je leven. Weer een leeg groot gat. Heel veel sterkte.

Unknown zei

Lieve Henk en Jenni,

Wat een verdriet! Heel veel sterkte.

Liefs Herman, Gerieke, Elin en alle andere dieren.

Annemie zei

Jenni en Henk, heel veel sterkte met dit grote verlies weer,
mar een ding is zeker, ze heeft een heel goed leven bij jullie gehad

Jenny zei

Henk en Jenni heel veel sterkte met dit grote verlies.

Unknown zei

Hoi henk en jenni vorige week nog nog zoo'n leuke dag en dan nu dit ze heeft gelukig een mooi en lang leven gehad samen met zabri menig geen is daar jaloers op maar het doet altijd zeer zeker zo kort naar elkaar nu heel veel sterkte en dike knufel van Barry en Buck .
Groet Perry en Hanny