Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

donderdag 4 februari 2016

Fun for 2......

“Luisteren is leuk”, de slogan van onze Hondenschool “Fun for 2”, is een slogan die NUPHAR nog niet helemaal snapt…., maar Fun is het zeker. 
Zodra wij de parkeerplaats op rijden voor ons wekelijkse Fun-uurtje, wordt Nuphar helemaal enthousiast. 

Gistermorgen besloot Henk mee te gaan om een paar leuke foto’s te schieten.

Nuphar wil bij aanvang van de les het liefst iedereen omhelzen, letterlijk! Hond, baas en/of instructeur, hij vindt iedereen leuk. Het kost mij dan altijd weer moeite om zijn aandacht te krijgen, en vooral vast te houden. Maar in kleine stapjes gaan we toch vooruit.

Nu is opvoeden natuurlijk iets wat je hoofdzakelijk in de thuissituatie dient te doen, maar ik vind een dergelijke training toch best belangrijk voor de socialisatie. Het besef dat de hondenwereld niet alleen maar bestaat uit Leo’s, maar dat er ook anderen honden-schepsels rondlopen. En daar sociaal mee weet om te gaan. Tot op heden is dat geen probleem bij Nuphar


Tijdens de lessen wordt er veel aandacht besteed aan “Beheersing” (en dat heeft Nuphar nog hard nodig!!) en aan “Lichaamsbeleving”. Of Nuphar nu echt zo’n besef heeft van zijn grote lijf? In ieder geval heeft hij geen moeite met het lopen over plankjes, kratjes, luchtkussens e.d., zelfs de trampoline vond hij gisteren geen probleem. En de tunnel ging nog net, want hij moet daarbij inmiddels flink door zijn knieën. Maar er schijnt een grotere tunnel te zijn besteld…..


Ik vind het telkens weer knap hoe Pamela, onze instructeur (en eigenaar van de hondenschool) weer nieuwe dingen verzint, met leuke materialen, om ons een uurtje plezierig bezig te houden. Echt “Fun for 2”, dus… En haar enthousiasme is werkelijk aanstekelijk. Je gaat als baas/bazin altijd weer met een goed gevoel van het veld, ook al had de hond een keer een mindere dag. Maar wat ik vooral zo fijn vind, is dat er rekening wordt gehouden met het feit dat een Leonberger nu eenmaal 'anders' leert (in zijn eigen tempo) dan bijvoorbeeld een Herder of een Golden Retriever… 


En voor Nuphar is dé ultieme beloning: het vrij spelen met de groepsgenootjes. Even lekker alle energie eruit gooien. En dan zie je 4 jonge reuen, testosteron-bommetjes in de dop, met elkaar dollen en rollebollen alsof het nog puppen zijn. Heerlijk toch?! Laat dat vooral zo blijven….1 opmerking:

anneke roozeboom zei

Hoi Jenni, wat leuk dat filmpje van de spelende pubers! Ik ben stiekem wel een beetje verliefd op Nuphar, haha. Ik hou wel van die heerlijke grote lobbessen.
Groetjes Anneke en Storm