Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

zondag 4 februari 2018

In Memoriam Tjep....

Happy By Tjep
11-03-2006 - 03-02-2018
Wim en Nelleke hebben gisteren afscheid moeten nemen van hun allerliefste hondenmeisje. TJEP is niet meer…..
Met een steen op hun hart hebben ze de beslissing moeten nemen om haar verder lijden te besparen. “Loslaten” is immers ook “Houden van”, en ze hebben héél veel van Tjep gehouden. Bijna 12 jaar hebben ze mogen genieten van haar liefde en trouw.

Het was mei 2006 toen de LHCN besloot in te grijpen bij een fokker, waar 2 nesten lagen in barre omstandigheden. De pups, inmiddels al 9 weken oud, werden daar weggehaald met de bedoeling deze onder te brengen bij gastgezinnen.
Ook wij kregen het verzoek een pupje tijdelijk op te vangen, om vervolgens tijd en energie te steken in de beginselen van de broodnodige socialisatie. Henk en ik hebben gelijk “Ja” gezegd.

En zo deed Tjep haar intrede, als pleegpupje, in onze toenmalige roedel. NYMRAH en ZABRI wierpen zich gelijk op als liefdevolle pleegmoeders, DZJANGA (net 10 maanden oud) werd haar grote speelvriendin, en SHERWIN, als Pater Familias, hield bij dit alles een oogje in het zeil….
Al snel zagen we Tjep veranderen van een schuw, teruggetrokken pupje in een vrolijk en ondeugend dametje. De slechte start in haar leven bleek gelukkig geen nadelige gevolgen te hebben.

Na een paar weken kregen we ’groen licht’ van de LHCN: we mochten voor haar op zoek gaan naar een ‘forever home’. We hebben nog wel even getwijfeld of we haar zelf zouden houden. Je raakt zo snel gehecht aan zo’n kleintje….. Maar uiteindelijk toch maar een melding geplaatst op onze site.

Nelleke en Wim reageerden heel snel, en op de één of andere manier hadden wij daar een goed gevoel bij. En we werden daarin niet bedrogen. Bij de 1e kennismaking hadden we gelijk al een goede klik. En een week later hebben we Tjep met een gerust hart aan hun mogen toevertrouwen.

En wat een super mooi leven heeft Tjep gekregen. Ze had het niet beter kunnen treffen. We kregen vaak te horen, van Nelleke en Wim, dat ze ons zo dankbaar waren. Maar wij zijn hun juist veel dankbaarheid verschuldigd voor alles wat ze voor Tjep hebben gedaan.

Tjep zal altijd een speciaal plekje in ons hart behouden. Ook al was ze niet in onze kennel geboren, ze hoorde er gewoon bij. We weten dat ze ook enorm gemist zal worden door Nelleke en Wim. Wij willen hun heel veel sterkte wensen met dit gemis, en hun uit de grond van ons hart bedanken voor alle liefde, warmte  en zorg waarmee zij Tjep hebben omringd.


Run free, lovely girl.....💖

1 opmerking:

irma zei

Gecondoleerd met Tjep, ze heeft een heel mooie leeftijd gehaald.
Onze pleegpup, Henk(ie) is in mei 2016 overleden. Ruim 10 dus. Hij had verlammingsverschijnselen.
Jammer dat de LHCN (en de fokker van de "stam"moederhond) nooit enig interesse verder heeft getoond in de honden, op geen enkele manier een follow up gevraagd hoe het en wat met deze pups.