Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

zondag 14 oktober 2018

Maira.....

Vandaag op bezoek geweest bij Jenny en Wim. Het betrof eigenlijk een 'ziekenbezoek' aan MAIRA....
Bij Maira is bij toeval, bij haar jaarlijkse check, een poliepje ontdekt in haar linker-oor. Iets wat zelden voorkomt bij honden, je ziet het veel vaker bij katten.
Last had Maira er blijkbaar niet van, maar de DA wilde toch kijken hoe diep het zat, en of zij het zelf eventueel kon verwijderen. Dus afgelopen donderdag kreeg Maira een roesje.

Helaas bleek toen dat de poliep té diep zat, in ieder geval te diep voor haar om erbij te kunnen. En ook was niet goed te zien of het wel of niet zijn oorsprong had in het middenoor. In het laatste geval is dat echt een karwei voor een specialist. Dus de DA heeft besloten er af te blijven.

Toevallig is deze DA ook onze DA. En ik hoorde van haar dat een dergelijke specialistische ingreep een behoorlijk zware operatie is voor de hond. Het houdt namelijk in dat het oor dan compleet geamputeerd moet worden.....
Omdat Maira er geen last van heeft tot op heden, en er misschien wel nooit last van krijgt, is besloten het voorlopig zo te laten. Wel blijft ze onder controle, elke 2 maanden.

Jenny en ik hebben een aantal uren gezellig bij geklets aan de keukentafel. En het weerzien met Maira was uiteraard ook erg leuk. Ze heeft veel weg van onze CAILIN, maar het koptype (en vooral de manier waarop ze je aan kan kijken) is echt van moeder TARU. En dat geldt ook voor haar rustige en stabiele karakter.
Ik had Maira al een tijdje niet gezien, maar het leek dat ze mij direct weer herkende. Ze kwam regelmatig even bij me 'slijmen'.
Ze kan het ook steeds beter vinden met haar nieuwe huisgenootje Junah (6 mnd.) maar het spel laat ze liever over aan de jongere, Duitse Herder, Tess.


Geen opmerkingen: