Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

maandag 1 april 2019

Het kan (heel snel) verkeren.....

Zo heb je een gezonde hond, en zo een hele zieke hond..... 
Dat overkwam ons afgelopen woensdag met TARU. 

's Morgens ogenschijnlijk niets aan de hand: eten, drinken, etc., alles verliep normaal. 
Maar in de 2e helft van de middag traag, nergens zin in, koorts, en opvallend: niet meer wilde liggen! Zelfs tijdens de autorit (ruim een kwartier rijden) naar de DA bleef ze staan! 

Onze DA had gelijk al een vermoeden (Taru was pas loops geweest) en op de ECHO was duidelijk te zien dat er sprake was van een baarmoederontsteking, maar in dit geval wel een gesloten vorm. Een keuze hadden we dus niet, gelijk die avond opereren was de enige keuze die we hadden.... Dus Taru bleef in de kliniek.

En dan ga je zelf weer naar huis, zonder hond maar wel met een knoop in je maag. Bijna 10,5 jaar en dan nu voor het eerst onder het mes.....gaat ze dit allemaal redden nu ze zo ziek is..... 

Maar Taru bleek een taaie!! Tegen 23.00 uur kon ik haar ophalen. I.e.i. zou ze de nacht overblijven in de kliniek, maar omdat ze wat gestrest was, leek het onze DA beter dat ze toch weer terug ging naar haar vertrouwde omgeving. 
En achteraf  goed dat ze die avond gelijk is geopereerd, want één van de baarmoederhoorns had al wat pus gelekt. Daardoor duurde de operatie ook wat langer, omdat de buikholte goed gespoeld moest worden. 

Ik verbaas mij er altijd weer over hoeveel veerkracht een hond heeft. We zijn inmiddels een aantal dagen verder en het lijkt alsof er niets gebeurd is, behalve dan:
  • Dat de dame, na een aantal dagen verwend te zijn geweest met licht verteerbaar vlees ineens geen zin meer had in brokjes (vanmorgen voor het eerst weer een paar happen genomen..) Nog een geluk voor haar dat onze honden 's avonds altijd vlees krijgen.... 😊
  • Een koekje, gekookt eitje, appeltje en andere lekkernijen nu boven aan haar wenslijstje staan.....😋
  • Zij haar medicatie (antibiotica) alleen maar wil slikken wanneer de tabletten verstopt zitten in een gekookt eitje.. (dat wordt dus afkicken voor haar vanaf woensdag....😉)
Afijn....we zijn blij dat onze Grand Old Lady er nog is! Volgende week maandag mag ze terug komen voor controle en hechtingen verwijderen. 



1 opmerking:

Hettie zei

Jeetje wat een schrik. Gelukkig goed afgelopen. Dankzij het snelle ingrijpen van jullie en de DA. Laat je maar lekker verwennen Taru.