Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

donderdag 6 juni 2019

Nieuw tehuis gezocht.....

Wij zijn op zoek naar een nieuw tehuis voor een teefje uit ons D-nest.

BABOU wordt 17 juni a.s. 5 jaar en is niet gesteriliseerd.
Ze is opgegroeid in een druk gezin met jonge kinderen. Ze houdt er van om bij mensen te zijn, is héél aanhankelijk, kan prima met kinderen, al is ze soms wat té enthousiast/onstuimig in haar gedrag naar hele kleine kinderen toe.

Ze kan het ook prima vinden met de huiskat (vreemde katten worden verjaagd) hun huiskonijn en in het verleden ook met de kippen. Had dan wel de neiging om achter een loslopende kip aan te jagen, legde dan haar poot op de kip en begon vervolgens deze af te likken.....Heeft nooit een kip gedood.

Haar gedrag bij vreemde grote honden is onderdanig: gaat liggen en wacht tot de hond voorbij en/of uit zicht is.
Kleine onbekende hondjes blaft ze wel aan, maar niet agressief. En als ze de honden kent is het helemaal geen probleem, gewoon spelgedrag.

Babou kan prima alleen thuis zijn, geen sloopgedrag of janken/blaffen. Is goed zindelijk.
En autorijden vindt ze heerlijk.

Haar eetpatroon: krijgt Royal Canin brokken, en af en toe Rodi. Eet haar brokken naar behoefte.... (er staat dus altijd een bak met brokken klaar)
Helaas reageert ze erg gevoelig op vlooienbeten. Dus goed vlo-vrij houden is een must.

Wat is nu het probleem: Babou heeft de beschikking over een grote tuin, die helaas niet volledig af te sluiten valt d.m.v. hekken. En het gras bij de buren is schijnbaar altijd groener.... Ze breekt dus regelmatig uit, wanneer er te weinig aandacht is voor haar. Hoe dicht de begroeiing ook is (heesters/bosjes/kreupelhout) ze weet zich er telkens een weg doorheen te banen, en daar zijn de buren minder blij mee....
Dit alles levert nogal de nodige stress op bij de familie, omdat deze regelmatig geconfronteerd worden met boze, scheldende buurtgenoten, die (logisch) behoorlijk schrikken als zo'n grote loslopende hond enthousiast op hun af komt rennen.
Zelfs een Dogwatch houdt haar niet tegen. De dame bezit schijnbaar een hoge pijndrempel.....

Hoewel de eigenaren hun best hebben gedaan, beseffen ze ook dat ze toch te weinig tijd hebben om dit in goede banen te leiden. Vandaar hun besluit tot herplaatsing.

Wij en zij zoeken dus iemand die in het bezit is van een tuin die "uitbreek-proof" is, en de nodige tijd, aandacht, liefde, geduld en ervaring heeft om dit probleem op te pakken.
Babou is géén hond voor een kennel of een buitenverblijf. Ze wil echt een onderdeel zijn van het gezin!!

Babou verblijft momenteel nog steeds bij haar familie in Limburg. 


Voor inlichtingen kunt U ons altijd bellen: 0523-231517
Serieuze aanmeldingen zullen wij dan bespreken met de eigenaren.
Geen opmerkingen: