Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

maandag 25 december 2023

In Memoriam SJEF......

 

Op deze 1e Kerstdag hebben wij een trieste bericht te melden. Afgelopen zaterdag hebben Gerard en Lidy afscheid moeten nemen van hun SJEF. Een tumor die niet te verwijderen viel en uiteindelijk openbrak heeft hen doen besluiten om Sjef een lijdensweg te besparen. Een moeilijke, maar moedige beslissing. Echter hun verdriet is er niet minder om.

Sjef was in ons E-nest het reutje met het rode bandje. Hij was wat kleiner dan zijn nestgenootjes, maar zeker niet minder dapper! Menig bezoeker had een zwak voor hem. Dat leverde hem dan weer een extra knuffel op....

Na 8 weken vlogen de pups uit, en ook Pupje Rood vertrok naar zijn nieuwe baasjes. Iedereen tevreden, leuke reacties, iedereen genoot van hun nieuwe huisgenootjes, etc. 

De schok was dan ook best groot toen 5 maanden later Pupje Rood teruggeplaatst werd bij ons. Vanwege onvoorziene en trieste veranderingen in het gezin. Hoe en wat precies is ons nooit helemaal duidelijk geworden, maar 1 ding was wel duidelijk: het lag niet aan Pupje Rood. Hij was nog steeds een leuk sociaal hondje. Een blij ei. Hij voelde zich bij ons al weer snel thuis, en genoot van het ravotten met zijn broertje NUPHAR.

Twee broertjes...
Toen  wij een oproep deden voor herplaatsing kregen wij veel reacties. We hadden ook niet anders verwacht, want ja..... een jonge Leonberger van 7 maanden....
Uit al die reacties kozen we Lidy en Gerard uit voor kennismaking. Hun verhaal raakte ons. Zij hadden kort daarvoor afscheid moeten nemen van hun jongste Leonberger, amper 6 maanden oud gestorven aan een nare longinfectie. Voor ons was dit verdriet zo herkenbaar (onze 1e Leonberger is ook niet ouder geworden dan 4 maanden) 

De kennismaking verliep goed, het klikte, ook met hun andere Leonberger Rex. De twee Leo-heertjes werden echte maatjes.

Sjef en Rex

Wij hadden direct een goed gevoel over deze keuze en dat is ook gebleken. Het werd voor Pupje Rood een nieuw begin, en daarbij paste ook een nieuwe naam. Voortaan ging hij als SJEF door het leven.

Sjef heeft het super goed gehad bij Gerard en Lidy. En zij beschrijven Sjef als een bijzondere hond met een bijzonder karakter, super lief naar alles en iedereen. Ze hebben echt van hem genoten. 
Het zal nu bij hun een grote leegte zijn zonder hond in huis. Rex is 2 jaar terug gestorven....

Wij wensen hun heel veel sterkte met hun verdriet en gemis. Wij zijn hun dankbaar dat zij Sjef een 2e kans hebben gegeven. Hij had het niet beter kunnen treffen. Wij betreuren het alleen dat ze niet langer van elkaar hebben mogen genieten....Run free, Little Red Boy
🌈

Geen opmerkingen: