Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

vrijdag 24 juli 2015

10 jaar.....

Vandaag viert DZJANGA haar 10e verjaardag. En we zijn blij dat ze nog steeds in goede gezondheid bij ons is.
Op zo'n dag gaan je gedachten automatisch terug naar die 24e juli-dag in 2005, waarop ons A-nest is geboren. Alles was nieuw voor ons: ons 1e nestje, en tevens het 1e nestje voor ZABRI.
Gelukkig zijn we uitstekend begeleid door Joop en Hillie, de fokkers van Zabri.

De geboorte verliep niet zo héél vlot, en na de geboorte van 7 pups stopte Zabri helemaal met de weeën. Voor haar waren 7 pups genoeg schijnbaar, en eerlijk gezegd voor ons ook wel, maar 't ja..... Uiteindelijk zijn de laatste 6 pups (!) via keizersnee gehaald. Eén, heel klein, reutje heeft dat niet overleefd en een ander, ook zeer klein, reutje overleed na 2 dagen.

En toen was het genieten geblazen, hoewel we ons wel "voor de leeuwen gegooid" voelden met gelijk zo'n groot nest van 11 pups....

Toch heb ik naar mijn idee het meest genoten van dit nest, zeer waarschijnlijk omdat we nog zo onbevangen waren. Inmiddels hebben we ervaren dat fokken ook zijn verdrietige schaduwkanten heeft..... Maar daar waren wij ons toen totaal niet van bewust.

En wat hadden we een prachtige warme en droge nazomer. De laatste 4 weken zijn de pups hooguit één middagje binnen gebleven vanwege de regen, maar voor de rest 's morgens naar buiten, en 's avonds laat weer naar binnen.

De drie zusjes:
Dzjanga draagt het donkerroze bandje

Het nest bestond uit 8 reutjes en 3 teefjes. We wilden heel graag een teefje aanhouden, maar veel keuze hadden we dus niet. Dat de keuze uiteindelijk op Dzjanga is gevallen had deels te maken met haar eigenzinnige karakter. Alle pups huppelden 's avonds vrolijk naar binnen, wanneer het bedtijd was, behalve Dzjanga.... Die ging zo ver mogelijk in een hoekje van de ren zitten: "Je komt mij maar halen!".

Dzjanga: 8 weken oud.

En nu is het die eigenwijze tante die het liefst bij iedereen op schoot kruipt, en geen genoeg kan krijgen van kroelen en aaien. En ook al heeft ze iets lekkers om op te kauwen, toch altijd even bij je komt om een aai over haar bol te scoren.

Vandaag viert ze dan haar 10e verjaardag, samen met nog twee broertjes: OZZY en ARGOS. Het zijn de laatste 3 musketiers van het A-nest....


Argos
Ozzy

Geen opmerkingen: