Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

dinsdag 10 oktober 2017

In Memoriam Lofthus.......

Notus-Me Bomani "Lofthus"
01-08-2007  -  10-10-2017
Vandaag hebben Leo en Annemie afscheid moeten nemen van hun geliefde LOFTHUS.

Het ging de laatste maanden geleidelijk aan minder met hem. Afgelopen zomer heeft hij een lichte ataque gehad, en is eigenlijk nadien niet meer de oude geweest. Daar kwamen nu ook nog hartproblemen bij. Zijn hart pompte niet meer goed, waardoor hij decompenseerde (hield vocht vast) en zijn algehele conditie ging hard achteruit.
Om hem niet onnodig te laten lijden hebben Leo en Annemie, in samenspraak met DA en met ons, besloten hem de rust te geven die hij verdiende.

Ruim 10 jaar geleden, ZABRI was drachtig van haar 2e nest, kwamen zij met de vraag of ze mogelijk in aanmerking konden komen voor een pup. Ze hadden al meerdere Leonbergers gehad, en altijd twee reuen. Als er ééntje wegviel, dan gingen ze vrij snel weer op zoek naar een nieuwe pup.

Nu wilde het geval dat ze een tijdje terug al afscheid hadden moeten nemen van één van hun Leo's. Maar de vakantie stond voor de deur, alles was besproken, dus besloten ze om eerst op vakantie te gaan en daarna weer op zoek te gaan naar een pup. Hun andere hond ging logeren in het pension, waar hij al veel vaker, en met plezier, had gelogeerd.
Maar op hun vakantie-adres in Noorwegen, in het stadje Lofthus, kregen ze de jobstijding: hun andere hond was plotseling overleden in het pension.......

En zo kwam Lofthus aan zijn naam, en wat waren ze blij toen ze hem eindelijk in hun armen konden sluiten en mee mochten nemen naar hun eigen huis. En wat heeft Lofthus een prachtig leven gehad bij hun. Hij genoot altijd weer van de lange wandelingen met zijn baas.

Na 4 jaar kreeg hij er een maatje bij, AMOR uit ons C-nest, en de 2 heertjes waren 6 jaar lang onafscheidelijk. Ook voor Amor zal het gemis erg groot zijn.


Wij wensen Leo en Annemie heel veel sterkte toe met het gemis van hun maatje. Wij weten dat ze tot het einde toe uit liefde hebben gehandeld, maar het verdriet zal er niet minder om zijn.
We hopen dat Amor het gemis enigszins zal verzachten.

En wij kunnen alleen maar, uit de grond van ons hart, Leo en Annemie bedanken voor alle liefde en zorg waarmee ze Lofthus al die jaren hebben omringd.


Geen opmerkingen: