Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

dinsdag 6 juni 2023

In Memoriam Dayko....

 Gistermiddag kregen we telefoon van Denise, om ons te vertellen dat DAYKO overleden was. Zij hadden hem op 25 mei jl. laten inslapen, en daarna even de tijd genomen om dit samen met elkaar en hun gezin te verwerken. 

De dood van Dakyo was voor ons niet meer een echte verrassing. We hadden een paar weken daarvoor nog contact gehad met elkaar waarin we zijn afnemende gezondheid hadden besproken. Dayko slikte al zo'n anderhalf jaar medicatie voor zijn hart, deed het daarop beter (en langer) dan verwacht, maar op een gegeven moment houdt dat toch op...., en dat moment was nu bereikt. 

Onze TARU was in haar laatste week van haar dracht, toen wij een schokkend telefoontje kregen van haar fokker. Het zusje van Taru had inmiddels bij hen een nestje met pups, die op dat moment bijna 7 weken oud waren. Maar één van de pups werd die ochtend dood gevonden in de puppy ren... Of wij veel reu-aanvragen hadden, was de vraag. Want ze moesten nu de toekomstige eigenaren van die pup teleurstellen. 

Bij het horen van dit verhaal, een complete nachtmerrie voor elke fokker, hadden wij direkt ons antwoord klaar: "De eerste reu die bij ons geboren wordt is voor hun".  En zo konden Denise en Ceriel ruim 8 weken later toch hun pup meenemen naar hun huis in Limburg. Het reutje met het rode bandje was de gelukkige.

 Dayko is deelgenoot geweest in een belangrijk deel van hun leven. Was hij eerst de eenling die alle aandacht en liefde kreeg van baas en bazin, vervolgens zag hij hun gezinnetje geleidelijk aan uitgebreid worden met 3 kinderen. Via foto's en filmpjes zagen wij hoe liefdevol en geduldig Dayko omging met het kleine grut. En vorig jaar kreeg hij er een harig huisgenootje bij, Loebes, een kleinzoon van zijn nestbroer Kobus....Wij weten hoe geliefd Dayko was en zijn gemis valt hun zwaar. Het was voor hun de eerste keer dat ze afscheid moesten nemen van een dierbaar huisgenoot (en wennen doet het nooit, is mijn ervaring) 

We wensen Denise, Ceriel en de kinderen heel veel sterkte toe. We zijn hun dankbaar voor alle liefde, aandacht en zorg die Dayko heeft genoten. En we hopen dat Loebes de leegte, die Dayko achterlaat, letterlijk en figuurlijk weet te vullen.  


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel veel sterkte gewenst met het verlies van Dayko ,we weten hoe het voelt het wendt nooit .is hij weer samen met zijn broer Barry was ook een schat van een hond .

Mari-Anne Ceulen zei

En alweer een heleboel verdriet voor de baasjes en toch ook voor jullie, Jenni & Henk. Niet onverwacht, begrijp ik, maar toch....
Dayko had een hartaandoening heb ik begrepen; DCM? Als dat zo is: niet te genezen, wel het leven kunnen rekken op een goede manier totdat het niet meer gaat en de hond geen plezier meer in z'n leven heeft en gaat lijden. En dan moet je hem laten gaan; dat is alleen maar eerlijk naar de hond toe. Wij hebben dat met twee honden (Leonbergers) meegemaakt. Je weet, dat hun leven niet lang gaat duren en dat JIJ bepaalt wanneer het genoeg is. Hoewel: Mijn honden gaven dat zelf aan en ik kon niet anders dan naar hen luisteren. Ondanks alle verdriet heb je er dan toch vrede mee. Ik hoop echt, dat dit voor de baasjes van Dayko ook geldt. Liefs van mij.

Anoniem zei

Dankjewel Jenni voor je mooie verhaal! Bizar hoe we bij jullie terecht zijn gekomen, maar we waren zo dankbaar! Verliefd op het ras, eerst een enorme teleurstelling, maar dan toch een pup zo enorm toegewenst krijgen! Dayko was echt een lieverd, wilde overal bij zijn, lief voor de kids, heeft Loebes vanalles geleerd. We zijn blij dat hij op de medicatie nog 1,5 jaar bij ons is mogen blijven, er vanuit gaande dat het maar enkele maanden zou zijn. Het gemis is er zeker en zal blijven, maar terugkijkend heeft hij het heerlijk gehad! Nogmaals dank Henk en Jenni voor alles!

Anoniem zei

Lieve groetjes, Cyriel & Denise en kids

Annemie Smits zei

Denise en fam. heel veel sterkte met dit verlies