Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

zondag 11 februari 2024

In Memoriam BORA......

 Gisteren kregen we het verdrietige bericht dat BORA ingeslapen was. Ze was echt op, aldus Monique (haar bazin) We wisten dat Bora al sinds haar 6e jaar geplaagd werd door Spondylose in haar hele onderrug. Kosten noch moeite werden gespaard om haar, met de nodige pijnstilling, nog een aantal goede jaren te geven. Maar nu was het genoeg geweest....

De familie was mega verdrietig, maar dankbaar voor de mooie jaren met deze fantastische hond (zoals zij Bora beschrijven) Ze hebben volop van haar genoten. En wij weten zeker dat Bora ook volop heeft genoten van haar leven bij Monique, Kaj en kinderen. 

Toen ons D-nest was geboren en Monique vernam dat één van de teefjes de stamboomnaam Deborah zou krijgen, had zij een lichte hoop dat dit teefje aan hun toegewezen zou worden. Want zij had al de naam Bora als roepnaam in gedachten voor hun nieuwe huisgenoot. En toen na de pup-test bleek dat Deborah een goed match zou kunnen zijn met de familie, waren ze ook heel gelukkig.

Bora en Dixie

Gelukkig werd Bora ook goed geaccepteerd door Dixie, de Canadese Leonberger die al bij de familie woonde. Ze hadden Dixie in Canada als pup gekregen en in 2008 is ze meeverhuisd naar Nederland. In 2017 moest helaas afscheid genomen worden van Dixie (11 jaar oud) 


Een aantal jaren was alle liefde en aandacht voor haar alleen, maar in 2022 deed Noortje, ook weer een Leo-meisje, haar intrede. Natuurlijk moest Bora even wennen aan zo'n kleine druktemaker, net zoals toentertijd Dixie ook even tijd nodig had om aan haar te wennen, maar alles kwam goed.

Bora en Noortje

Gelukkig heeft de familie nu Noortje om hun verdriet wat te verzachten, het gemis wat minder groot te maken. Het zal vast nog even duren voor het verdriet een plekje heeft gekregen. Maar de herinneringen blijven..... We wensen de familie heel veel sterkte. 

Maar wij willen hun ook bedanken voor alles wat ze gedaan hebben om Bora een goed hondenleven te geven. En het dametje heeft het héél goed gehad. De warmte, de liefde, de zorg waarmee ze Bora hebben omringd was grandioos. De laatste Kerstgroet van Bora aan ons....
Rust zacht lief meisje.


2 opmerkingen:

Mari-Anne Ceulen zei

Altijd verdrietig, Jenni & Henk. Ook al zie je het einde naderen en blijft er maar één optie meer over....
Ale je een pup hebt, weet je al (vaak onbewust) dat je hem/haar ooit zult moeten missen. Gelukkig blijft je het "wanneer en hoe" weten bespaard, anders zou je geen leven hebben. Wens jullie en natuurlijk de familie van Borah veel sterkte toe.
Liefs, Mari-Anne.

Annemie Smits zei

Heel veel sterkte met het verlies van Bora.
Wat een gemis weer voor de baasjes.