Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

zaterdag 23 november 2019

Taru 11 jaar.....

Het is vandaag een blijde dag, want TARU viert vandaag haar 11e vejaardag!!
En we zijn dan ook heel dankbaar dat ze nog steeds bij ons is, mede omdat zij het afgelopen jaar twee flinke buikoperaties moest ondergaan.
In het voorjaar is haar baarmoeder verwijderd a.g.v. een acute baarmoederontsteking.
En, inmiddels al weer een maand geleden, moest haar milt verwijderd worden vanwege een tumor.

Telkens stonden we weer verbaasd hoe snel zij zich herstelde na de operatie.
Momenteel lijkt ze weer in topconditie te zijn. Ze is vrolijk, actief, ondeugend, uitdagend, en bij momenten ook weer heerlijk dwars en stoïcijns. Kortom: zoals wij dat van haar gewend waren; ze is weer helemaal "des Taru's"....Natuurlijk blijft de vraag "hoe lang nog..." Maar laten we eerlijk zijn: hoeveel Leonbergers bereiken de leeftijd van elf jaar. En daarom genieten we nog maar extra van deze Grand Old Lady. 
We zullen ons best doen om de kwaliteit van haar leven zo goed mogelijk op peil te houden. Zodat ze nog een tijdje fijn kan geniet van haar oude dag.

We zijn dan ook blij met de ondersteunende middelen van mijn oud-collega Diane (Zima Dier en Homeopathie
Er zullen mensen zijn die geen waarde hechten aan homeopatische middelen, maar je staat verbaasd hoeveel positief effect het kan hebben.
Zo heeft Taru, als gevolg van haar sterilisatie, in lichte mate last van urineverlies. De sluitspier van haar blaas is wat verslapt (een regelmatig voorkomende, maar ook vervelende, bijkomstigheid na een sterilisatie) Maar met 1 x daags een snufje Caust blijft ze aardig goed droog. Wel zo plezierig voor haar.

Taru heeft inmiddels al haar nestgenootjes (9 pups) overleefd. En daarom, Wil en An, zullen we extra zuinig op haar zijn. Beloofd!!

Geen opmerkingen: